top of page

Nebülizatör Nedir? Nebülizatör Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Güncelleme tarihi: 4 Ağu 2023





Nebülizatör Nedir? Nebülizatör Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?



Nebülizatör cihazları, likit yani sıvı olan ilaçları buharlaştırarak maske sayesinde hastanın üst hava yollarından akciğere ulaştırmasını sağlayan medikal cihazdır.

Nebülizatör cihazları seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar

  1. Cihazın kullanım amacı: Bazı hastalık sebeplerinden dolayı, Nefes darlığı çeken hastalarda, doktorların öngördüğü sıvı ilaçların akciğerlere uygulanmasıdır.

  2. Cihazı alırken nelere dikkat etmeliyim; En önemli husus Nebulizatör cihazının çalışma performansıdır, tedavi esnasında oluşturacağı partikürlerin büyüklükleridir. İlacın akciğere ulaşabilmesi için partikül büyüklüğü 5 mikron altında olmalıdır. Yani sıvı parçalama oranları daha yüksek cihazların tercih edilmesi çok önemlidir. Bu oran ne kadar yüksek olursa, hastanın tedavi olma süresi kısalır.

  3. Cihazın çalışma şekli: Nebülizatör cihazları iki farklı şekilde çalışabilir: kompresörlü ve ultraviyole.

  4. Cihazın boyutu ve taşınabilirliği: Eğer cihazı sıklıkla yanınızda taşıyacaksanız, daha küçük ve taşınabilir bir cihaz seçmeniz daha iyi olabilir.

  5. Servis desteği: Nebülizatör cihazını satın aldığınızda, cihazın bakımı ve tamiratı için servis desteğine sahip olmanız gerekir. Cihaz arızalandığında veya bakım gerektiğinde, hızlı ve etkili bir şekilde servis desteği alabilmelisiniz.




43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page